Lady Ann's Lab

Natural skincare

O brendu Lady Ann’s Lab

Ana Stojanović

Autor brenda, diplomirani biohemičar i sertifikovani aromakozmetičar

Ljubav prema prirodi i bezbrižno detinjstvo provedeno na nepreglednim zelenim livadama prepunim cveća, miris borove šume, zujanje pčela sa očevog pčelinjaka i sunce koje miluje lice i greje dušu su slike koje nosim duboko u sebi i koje su trasirale moj životni put. Verujem i da mnogi od vas nose slične slike iz svog detinjstva. Zato mi je drago da smo na ovom ogromnom web nebu naleteli jedni na druge i da su nas povezale iste vrednosti i interesovanje o antiage proizvodima, koji su potpuno prirodni, za aktivnu negu vaše kože. 

Sasvim je logično da su biologija i biohemija postale moj prirodni izbor za buduće zanimanje.

A onda, kako to obično biva, kada se život malo poigra sa nama, nakon završenih studija, poslovni put dug dvadeset godina gradila sam, umesto u laboratoriji, u industriji hrane. 

Kompenzacija je došla u ranim četrdesetim godinama, kada većina nas potpuno prirodno traži višu svrhu sopstvenog postojanja. 

Razvoj prirodne i organske kozmetike i život u skladu sa prirodom su ponovo postali moj izbor. 

To je onaj neobičan i divan osećaj kada se, posle mnogo godina, vratite na sam početak i nastavite tamo gde ste nekada stali. Kada ponovo osetite u duši da ste ono isto dete. Osećaj da ste konačno došli kući. Osećaj spokojstva. Osećaj da radite pravu stvar. 

Pet godina sam učila izradu aromakozmetike, ručno rađenih sapuna hladnim postupkom od prirodnih sirovina, izradu prirodnih šampona, prirodne i organske kozmetike, menjala formulacije proizvoda, testirala njihovo dejstvo, usavršavala ih. Na kraju tog puta došla sam do formulacija koje su donele rezultate mnogim mojim prijateljima koji su verovali u moj rad i mene lično. Zbog toga verujem da će i svima vama, koji imate normalnu ili suvu kožu, prijati Lady Ann’s Lab kozmetika. 

Mnogi su probali na preporuku i zadovoljni postignutim rezultatima nastavili sa zadovoljstvom da koriste. Njihova pozitivna iskustva su mi dala vetar u leđa i neizmerno sam im zbog toga zahvalna. Isto tako zahvalna sam i suprugu čiju sam podršku imala svih ovih godina i koji je svojim radom na našem porodičnom pčelinjaku nastavio tradiciju dugu skoro pola veka. 

Ne verujem u priče da postoji univerzalno rešenje za sve…. Bilo bi suviše lako. I da, bilo bi suviše lepo i jednostavno. Ali… zapravo, nije tako. 

Tokom nekoliko godina razvoja formulacija različitih kozmetičkih proizvoda shvatila sam da rešavanje masne, problematične kože sa aknama, rozaceom, dermatitisima i drugim oboljenjima kože nije moguće samo upotrebom kozmetike od spolja. Potreban je holistički pristup u rešavanju ovih problema koji podrazumeva promenu načina ishrane, kao i integrativni pristup sa fitoterapijom, apiterapijom i odgovarajućom medicinskom negom.  

Odlučila sam da se fokusiram na rešavanje samo onih problema kože koji se dešavaju, skoro isključivo, zbog neadekvatne nege i korišćenja agresivnih sredstava za ličnu higijenu. To je suva, dehidrirana i osetljiva koža sa borama.

Takođe, fokus mog rada je i nega normalne kože, koja je ujedno i najređi tip. 

Probleme kože koji nastaju zbog korišćenja agresivnih sredstava za ličnu higijenu, koji isušuju kožu možete lako rešiti upotrebom ručno rađenih sapuna od prirodnih sastojaka.

A kada krene priča o sapunima opet se, potpuno spontano, vraća slika iz detinjstva, kada smo sestra i ja, znatiželjno i sa divljenjem, posmatrale baku i majku kako vešto kuvaju domaći sapun. Sečenje sapuna je za nas bilo potpuno čudesno iskustvo kada od velikog bloka čvrste sapunske mase nastane puno lepih komada pravih sapuna. Još tada se dalo naslutiti da ćemo nas dve, tada znatiželjni „mali hemičari“, jednog dana zaista postati pravi hemičari i da ćemo se time baviti u svom budućem profesionalnom životu.

I tako, hteli mi to ili ne, svako iskustvo proživljeno u detinjstvu i tokom odrastanja ostavlja na nas neki neizbrisivi trag.   

Najbolje rezultate sam postigla kod ljudi koji imaju izrazito suvu i dehidriranu kožu. Korišćenjem uljanih seruma, butera, antiage gel seruma, krema i melema od ulja sa lekovitim biljkama, sirovim medom i domaćim pčelinjim voskom, onim iz očevog pčelinjaka sa početka ove moje priče, sa dodatkom etarskog ulja lavande njihova koža se vrlo brzo vidno popravljala.

I na kraju, kakva bi ovo bila priča da nema poruku za kraj. A poruka je da verujem u prirodu i njene čudesne moći u očuvanju zdravlja i lepote. Jer, sve što nam je potrebno nalazi se u prirodi. 

Verujem da svako zaslužuje da ima lepu kožu, a to je moguće uz malo truda i adekvatnih preparata koje sam napravila za vas od prirodnih sastojaka. 

I verujem da ste na pravom mestu.

I da, red je da se predstavim, ja sam Aleksandra Ana Stojanović, autor brenda prirodnih kozmetičkih proizvoda Lady Ann’s Lab. I sada se verovatno pitate kako to Lab i prirodna kozmetika, kad to ne ide zajedno. Da, da, moguće je… jer je u pitanju laboratorija u kojoj se ručno izrađuje, u malim serijama i pod strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje, kozmetika koja je potpuno prirodna.

Dobro došli u prirodni svet Lady Ann’s Lab kozmetike.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.